top of page

"לא כל החרדיות כמוך זו רק את"

גילי לוינשטיין אישה חרדית, יועצת עסקית בתחום הלייף סטייל, עובדת בעולם חילוני וחיה בעולם חרדי, מספרת על השילוב החכם בין שני העולמות

מאת: ליאל שאולוב

liel8.jpg
pic04.jpg

צילומים באדיבות גילי לוונשטיין*

לפי נתוני המועצה לכלכלה, שיעורן של הנשים החרדיות שעובדות גדל מכ-% 1.59 בשנת 2009 לכ-% 5.75 נכון ל-2018 –

עלייה של 4.16 נקודות אחוז. בעשור האחרון עלה שיעור הנשים החרדיות העובדות ב- 44%, והשתווה לשיעור החרדיות הלא מועסקות. 

אם במשך עשורים החרדיות היו לומדות ומועסקות רק בתחום החינוך וההוראה, ולא היתה פתוחה האפשרות בפניהם להתמחות במגוון רחב של מקצועות, מצב זה משתנה בשנים האחרונות.  

לא מעט נשים חרדיות יצאו לשוק העבודה, וגם פרצו דרכים חדשות והשתלבו בענפי משק שבעבר כמעט לא נמצאו בהם.

על פי נתוני משרד הכלכלה, כשני-שלישים מהחרדיות לומדות הנדסת תוכנה, ו20% נוספות הנדסת אדריכלות ועיצוב פנים.

 

פגשנו לראיון את גילי לוינשטיין חרדית בת 34, נשואה ואם לשניים מבני ברק, בעלת תואר באדריכלות ועיצוב פנים, עורכת מגזין אופנה אינטרנטי ובעלת משרד פרסום. לוינשטיין מתמחה בתחום הלייף סטייל למגזר הדתי - חרדי עם ניסיון של כ-15 שנה בתחום ולאחרונה אף מנהלת עמוד אינסטגרם עסקי.  

לוינשטיין, מספרת על הקריירה המצליחה שלה בעולם התקשורת והאופנה, על אף היותה חרדית. "לפני 15 שנה ‏אני הייתי האישה החרדית היחידה בעולם האופנה הישראלי שמגיעה לתצוגות אופנה, ונפגשת עם צלמים וסטייליסטים. בשנים האחרונות זה גדל, ויש עוד נשים דתיות וחרדיות שמגיעות לתצוגות אופנה, זה לא נראה משהו מוזר שנכנס לתודעה הישראלית ובכלל".

לשאלה איך החברה החרדית מתייחסת לאישה שעובדת בעולם שהוא מאוד חילוני היא עונה, "אין ספק שהמקצוע שלי הוא מקצוע שהוא יותר צהוב עם עולם של אופנה דוגמניות וצלמים.. אבל לא נתקלתי אף פעם במישהו שעיקם את הפרצוף או מישהו שלא מפרגן", אומרת לוינשטיין ומוסיפה, "נשים חרדיות היו עובדות, מאז קום המדינה, זה לא משהו חדש. תמיד היו נקודות השקה עם העולם החילוני, אנחנו לא חיים באיזושהי אנטומיה סגורה. בעבר נשים חרדיות היו עובדות במקצועות שהם יותר קהילתיות כי זה מה שהיה מקובל, במהלך ה-15 שנים האחרונות המקצועות התפתחו, ולכן זה גם יותר מקובל היום מה שאני עושה".

לדברי גילי, המהפכה הדיגיטלית שינתה המון, גם את העולם החרדי: "אנחנו נמצאות ברשתות החברתיות באינסטגרם ובפייסבוק, ויש גם אושיות אופנה חרדיות ‏שמקבלות קמפיינים. זה קורה, ‏אבל כמו כל דבר במגזר החרדי הדברים מחלחלים יותר לאט. המשפט שתמיד נתקלתי בו זה 'טוב לא כל החרדים כמוך, זו רק את'...וכן יש הרבה חרדים כמוני אני לא יוצאת דופן", היא אומרת.

 

לוינשטיין מציינת, כי מה שמראים לנו בתקשורת על העולם החרדי - זה היוצא דופן . יש נשות עסקים חרדיות מובילות בישראל בעלות משרדי הייטק ועוסקות בתחום הנדל"ן. "מי שמנהלת את משרדו של נשיא המדינה היא אישה חרדית. גם אני  אישה חרדית נורמטיבית שמחלקת את חייה בין בני-ברק לתל אביב‏, חצי מהספר טלפונים שלי אנשים חרדים וחצי השני אנשים חילוניים", מסבירה לוינשטיין, "ברגע שמכירים אחד את השני ומבינים שאנחנו חיים בארץ ביחד ,כמה שנלמד להכיר אחד את השני טוב יותר ומכבד יותר, ככה נדע לאהוב ולקבל אחד את השני בהרמוניה".

מה בעלך חושב על העבודה שלך?

"מבחינתו זה כמו כל עבודה, גם אם הייתי הולכת להיות מנהלת חשבונות או גננת. הוא מאוד תומך ואם אין תמיכה של הבן זוג אי אפשר לעבוד ולנהל בית וילדים לבד. נקיפות מצפון תמיד קיימות, אבל ברגע שלאישה טוב אז גם לבית שלה יהיה טוב ולילדים שלה יהיה טוב. האישה ‏צריכה להרגיש שהיא באמת מגשימה את עצמה ‏והיא עושה מה שטוב לה. עם זאת אני תמיד חושבת שלא צריך להישאב שעות רבות לעבודה, קודם כל הבית והילדים זה מה שהכי חשוב. העבודה זה רק האמצעי כי בסופו של דבר העבודה תגמר, אנחנו לא נשאר לנצח עם העבודה שלנו מה שיישאר לנו לנצח זה הבית והילדים".

​עדיין, לא רואים הרבה חרדיות בתחום האופנה ובכלל ברשתות החברתיות.

"זה הכול עניין של חשיפה ותהליכים. יש המון מעצבות אופנה דתיות וחרדיות שיוצרות אופנה טרנדית ועם זאת צנועה. רחוב רבי עקיבא בבני ברק ורחוב גאולה בירושלים זה כמו אוקספורד, ממש תעשיית אופנה שלמה שנמצאת חיה ובועטת, וזאת אופנה מאוד גלובאלית, נשים דתיות וחרדיות נמצאות בכל העולם".

gili2.jpg

 לאתר העסקי של גילי לוינשטיין

WhatsApp Image 2021-01-13 at 14.58.28.jp
liel5.jpg

תמונה באדיבותה של גילי, עם אנה ווינטר עורכת ווג ארהב

logo1.png
bottom of page