top of page

הזמרת החרדית "נרקיס" שרה לגברים ונשים ורוצה שלא יקטלגו אותה

                  מאת: ליאל שאולוב

tavim.png

"הדת לא מונעת מנשים לשיר"

IMG_5101.jpg
pic03.jpg

לעמוד היוטיוב של הזמרת נרקיס ראובן נגר

 תמונה באדיבות נרקיס ראובן נגר

הזמרת נרקיס ראובן- נגר, בת 39, גדלה  בבית 'דתי - מסורתי' בגוש קטיף.  לאחר הפינוי היא עברה להתגורר בתל אביב. שם  למדה משחק, ובתקופה זו ניהלה אורח חיים חילוני. לדבריה,  הפינוי מגוש קטיף ‏יצר אצלה משבר אמון בדת. 

 

לאחר שטיילה בעולם וחזרה לארץ היא נטשה את אורח החיים החילוני, חזרה בתשובה, ועברה להתגורר בצפת. מאז הספיקה להתחתן ללדת שני ילדים ולהתגרש. כיום היא בוחרת לבטא את עצמה בעיקר מוסיקלית ומבקשת שלא יקטלגו אותה.

לטענתה, כל תקופה בחייה מרכיבה את מי שהיא היום: "כל נקודה במסע שלי היא חלק ממני, שבה לידי ביטוי גם בשירים וגם ביצירה שלי. אני שילוב של כל העולמות הודו, תל אביב, וצפת. לכן אני לא מגדירה את עצמי ״כאישה חרדית לפי הגדרה״ אני אישה שמאמינה באלוהים, וגם אישה עם מכלול דברים", היא אומרת.

היא לא נרתעת לשיר מול קהל מעורב בעקבות חזרתה בתשובה, ואחרי שהופיעה תחילה בפני נשים, הרגישה שזה לא מספיק , היא קיבלה היתר מהרב שלה בצפת, להופיע בפני קהל מעורב. "אמרתי לרב שלי שאני שרה לעולם, זו אומנות. אם זה הייעוד שלי להיות זמרת ולהופיע אז כנראה שזה מה שצריך להיות...והרב  אישר לי", היא מספרת. 

 

למרות החזות שלה שכולל כיסוי ראש ושרוולים ארוכים, היא משתפת פעולה גם עם מוסיקאים מהעולם החילוני כמו :מירי מסיקה ואברהם טל. "יש לי קהל מגוון והוא בא לשמוע מוזיקה, אני לא מסתכלת על השירה שלי כאל שירת נשים, או שירה לדתיים".

לא מפריע לך לשיר מול קהל שכולל גברים שמביטים בך שאת לא חילונית ?

"ממש לא . הקהל שבא, הוא בא לשמוע מוסיקה , לא בא לפלרטט איתי".

הסביבה שלך מפרגנת לך כזמרת?

"אני לא גרה בסביבה חרדית, אני חיה בקהילה שמפרגנת ומקבלת את היותי זמרת דתיה, תמיד יהיו הקיצונים שיצקצקו,

אבל הרוב מפרגן".

נתקלת באמירות שוביניסטיות ‏ובאמירות שלא מעצימות אישה?

"העולם די שוביניסטי. בלי קשר לאם אני זמרת, שחקנית או מורה. אבל זה הולך ומשתפר. יש  הרבה יותר נשים עצמאיות, כיום, כאלה שפורצות דרך, עושות דברים אחרת , אבל הדרך עוד ארוכה. בכל העולם לא רק בישראל  אין שוויון בין גברים לנשים. אישה צריכה להיות אישה וגבר ‏צריך להיות גבר כל אחד במקומו. עם זאת אני חושבת שאישה צריכה‏ לקבל את אותה הזדמנות,  כמו שגבר מקבל . לא למנוע ממנה תפקיד או אפשרות להתקבל לעבודה מסוימת בגלל שהיותה אישה,  אם יש לה נתונים טובים".

 

את חושבת שלנשים במגזר הדתי יש אפשרות להצליח בכל תחום כמו גברים או שפחות?

" האמת שפחות. כי אישה חרדית מראש לא תפנה למקצועות מסוימים כי זה לא מעניין אותה למשל להיות מפכ"לית משטרה.  אישה חרדית לא עובדת בסביבת גברים, ‏היא לא מחזיקה פלאפון מסוג מסוים, יש לה  אורח חיים שונה , לא מעניין אותה תפקיד כזה , לא ממקום שהיא לא מסוגלת , או שווה פחות . כמו שלאישה חרדית לא מעניין לעבוד בכנסת או להיות שרה בממשלה, וזה בסדר גמור שמעניין אותה יותר להיות אמא לילדים, שדואגת להם וזה עיקר עיסוקה.  מעניין אותה שבעלה ילמד תורה ‏ואני מקבלת את זה, וזה גם חלק מהפמיניזם.  פמיניזם  בעיני זה לאפשר לכל הנשים באשר הן, לעשות ולהיות חזקות במקום שהן רוצות להיות בו".

‏‏לדבריה, בשנים האחרונות יש ניצנים של שינוי בחברה החרדית שכולל כניסתן של יותר נשים חרדיות למעגל העבודה . "יש יותר נשים שיוצאות לעבוד מחוץ לבית ומפרנסות. עובדות, לומדות ומתקדמות בתפקידים שלא עסקו בהן בעבר, ויש התקדמות במגזר גם בזה. נכון שמדובר במגזר די סגור, אבל גם לשם זה מחלחל. רואים יותר נשים חרדיות ‏שאכפת להם להיות אהובות, עם רצונות שונים ולא מוותרות לעצמן, כמו כל אישה אחרת על הגלובוס. קודם כל אנחנו נשים, אחר כך אנחנו חרדיות או חילוניות, ואמהות לילדים".

liel10.jpg
liel11.jpg

צילומים באדיבות נרקיס ראובן נגר*

logo1.png
bottom of page